[...] się do zdrowych (tzn nisko-przetworzonych) tłuszczy i korzystać ze wszystkich - masło, smalec, olej plamowy, oliwa z oliwek, zimno tłoczone oleje roślinne, tran, tłuste ryby etc. W nadmiarze wszystko powoduje raka, tycie i zaburzenia erekcji %-D EDIT: Qaz - nadmiar omega-3 rzeczywiście powoduje mniejszą krzepliwość krwi. Tyle, że gdyby np [...]
Ja przeczytalem tylko kawalek o tluszczach. Generalnie soja i olej slonecnzikowy to dziadowskie zrodla NNKT. Podstawa to jak pisales tłuste ryby, a poza tym tran, olej lniany, siemie lniane, oliwa z oliwek. I pare innych lepszych od tych ktore napisales (np. dynia, orzechy włoskie,olej rzepakowy, etc.).
[...] coś czasem dostanie np jajko kinder albo pół kinder bueno, ale zwykle go tak zakręcę, że zapomina... plus jest taki, że je omlecior na śniadanie, bez problemu mięso i ryby pod każdą postacią głównie z kaszkami wszelkiego typu x2 przegryza rodzynki, migdały, pistacje i brazylijskie, pije tran /-)_ ale powiem wam szczerze, że jak widzę jak [...]
[...] mial mi kto zdjecia zrobic w sobote rano, to mozna przedluzyc odwanianie na 6 dni?? 5 plus 1, czy raczej mam sie bardzo postarac, zeby mi ktos te zdjecia zrobil 5 dnia? sosu sojowego pewnie nie mozna..? zielone warzywa, miecho, ryby, jajka? 1 kawa moze byc i duuuuzooo wody? jakis tran brac czy nie? i czy te CLA, ZMA i enzymy odstawic na ten czas?
[...] na białym ile którego tłuszczu (z przykładem skąd go czerpać) zażywać? W swojej diecie powinienem mieć 108g tłuszczu. Poczytałem trochę i wiem, że najlepszym źródłem będą ryby i tran. Ryby lekoo odpadaja - no może raz w tyg makrela ale to góra. Kupie więc tran. Jedna łyzka duza wysraczy by mieć około 2.5g omega3 a więc ilość bardzo dobra. [...]
[...] szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto [...]
[...] ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej ważne jest nie tylko co i ile jemy ale także kiedy i w jakich porcjach. Nie osiągniemy dobrych rezultatów jeśli swoje dzienne [...]
[...] bierzesz tran zawierający cenną witaminę D, skoro nie ma to nic wspólnego z pozostałymi zaletami tranu, których oczekują osoby będące na diecie." - tran jest tańszy niż ryby morskie - spożywanie źródeł witaminy D (w tym tranu) to jeden z ważnych elementów tzw. zdrowego odżywiania w naszym regionie - tran to tłuszcz zwierzęcy, a mój sposób [...]
[...] posiłek - 160 gr. kurczaka, 50 gr. kaszy gryczanej, 150 gr. fasolki szparagowej, 150 gr. surówki z czerwonej kapusty z jabłkiem, herbata zielona z figą IV posiłek - 200 gr. ryby po grecku, Tran x1 V posiłek - 120 gr. chudego twarogu z granulowaną cebulką Zmieniony przez - Fala23 w dniu 2009-10-22 21:39:37 Pobudka 11:00 (noo odespałam trochę [...]
[...] oraz nasycone.: Nienasycone kwasy tłuszczowe znajdują sie głwonie w produktach pochodzenia roślinnego i maja konsystencje ciekłą. Doskonałym ich żródłem sa równiez ryby a włąscwie znajduja cy się w nich tran, ktory zawiera zarówno mnustwo kwasów tłusczowych jeno(ponad40g)jak i wielo(ponad 20g) nienasyconych. Wielonienasycony lniany, [...]
qazar, a czy jest jakis konkretny olej lniany, ktory bys polecał? tran lub mege-3 w kapsulkach tez bym sporadycznie wcinal, ryby oczywiscie tez, ale jednak wszystkie specyfiki w kapsach sa dosc drogie, stad moje poszukiwania oleju. a tak btw, czy orientujesz sie czy sa jakies normy zapotrzebowania na omega-3? z gory dzieki za odp i pozdr y
Dietka do bani ,brak zdrowych tluszczy ,bolki .ryz to odpada an redukcji ,kasze ,warzywa,jaja,piersi,ryby,oliwa z oliwek,tran,orzechy wlsokie to podstawa
[...] przefiltrowana woda Suple Suple jeszcze po staremu. Od jutra wyrzucam Omegę-3 (jaja od wiejskich kur jem codziennie min. 2, staram się codziennie zjeść chociaż kawałeczek ryby, dostępu do wiejskiego mięsa niestety nie mam, chociaż się zastanawiam, czy ta pani, od której biorę jajka, czy jakiegoś kurczaka dobrego nie miała) i wprowadzam olej z [...]
[...] pomidor, morele. Witamina D Znaczenie: Reguluje gospodarkę wapniowo-fosforanową, odpowiada za jakość kości Niedobór powoduje: Krzywicę Występowanie w pożywieniu: Tran, ryby, jaja, mleko, masło Witamina E Znaczenie: Jest silnym utleniaczem, chroni naczynia krwionośne i erytrocyty przed uszkodzeniem. Niedobór powoduje: Zaburzenia [...]
[...] większe dawki tej witaminy -maksymalnie do 15 mg na dobę. Wit. B3 Nazywana często wit. PP. Pokarmami zawierającymi stosunkowo duże ilości wit. B3 są drób, chude mięsa, ryby. kasze gruboziarniste, pieczywo razowe (ciemne) . Niacyna bierze udział w procesie utleniania komórkowego, ułatwiając wytworzenie energii na drodze tlenowej. [...]
[...] go tak mała pulę. Jak masz 100g+ i brakuje to mniej się liczy niż jak masz zjedzone 30g i brakuje drugie tyle. Wybór musi być bardziej rozważny. Teraz celuj w tłuste mięso/ryby nawet takie z puszki - nie umrzesz od nadmiaru rteci czy metali ciężkich jesli zjesz raz na tydzien - czy też czekolada gorzka, Tran Olej rzepakowy (choć to ciężko [...]